KSÜ Mezunları Kep Fırlattı

Vali Vekili Faruk Eraslan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Üniversitemiz Senatosu Üyeleri, Protokol Üyeleri, personel ve öğrenci ailelerinin katılımıyla gerçekleşen

Mezuniyet töreni, KSÜ Halkoyunları Ekibinin gösterileriyle başladı. Halkoyunları gösterilerinin ardından Rektör Deveci, Senato üyeleri ve 2016-2017 Akademik Yılı mezunlarından oluşan kortej, mehteran eşliğinde katılımcıları selamladı.

KSÜ’nün 25 yıldır gelişimin ve değişimin adresi olma anlayışıyla etik ve bilimsel değerlerle donanımlı bireyler yetiştirerek şehrin, bölgenin ve ülkenin geleceğinde önemli bir rol üstlendiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, diğer taraftan da uluslararası bir üniversite olma yolunda büyük adımlar attığını kaydetti.

Üniversitenin insana hizmet yolunda, saygın bir üniversite olduğunu söyleyen Deveci öğrencilere seslenerek şunları ifade etti: “Biliyoruz ki sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Sizin bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete, aidiyet bağlarınızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Buradan bu heyecanın, bu coşkunun, ikliminden ilan ediyorum ki, buradaki gençlik, devraldığı mirasın, omuzlarındaki yükün farkında olan bir gençliktir. Bu gençlik, kavganın, çatışmanın değil dayanışmanın, paylaşmanın, kucaklaşmanın tarafında bir gençliktir. Bu gençlik, zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençliktir.”

Aynı zamanda Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Hasan Demir ve 2016-2017 mezunları adına dönem birincisi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Sena Yıldız da birer konuşma yaptı.

Tören, dereceye giren öğrencilere Kahramanmaraş Vali Vekili Eraslan, Rektör Deveci ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle devam etti. 2016-2017 Akademik Yılı dönem birincisi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Sena Yıldız olurken, Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi Kevser Kavgacı ikinci ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammet Enes Yıldız üçüncü oldu. Dönem birincisi Sena Yıldız, ismini KSÜ mezun kütüğüne Rektör Deveci ile birlikte çaktı.

Ön lisans düzeyinde 2016-2017 dönem birincisi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Seda Sarıgül olurken, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Merve Üresin ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Şerife Ecem Demircik ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Kübra Çağlar paylaştı.

Tören, mezun öğrencilerin hep birlikte mezuniyet andını okumaları ve ardından kep atmalarıyla sona erdi. Törenin ardından mezun öğrenciler ve aileleri Gece Yolcuları konseriyle doyasıya eğlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.