DOĞAKA Mali Destek Programı Tanıtıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Elbistan ve Afşin ilçelerinde 2018 yılı sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi ve yenilikçilik mali destek programı hakkında bilgi verildi.

Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü Misak-ı Milliye Konferans Salonu'nda ilçe kaymakamlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği içerisinde gerçekleştirilen toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

DOĞAKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Hüseyin Sökmen tarafından gerçekleştirilen toplantıda, "Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik", "Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı" ve "Seracılığın Geliştirilmesi" mali destek programları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

DOĞAKA 2018 Mali Destek programları tanıtımına katılan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, "Elbistan'a yeni iş yeri açacak ve tadilat yapacaklar için büyük bir fırsattır. Bu desteklerden iş adamlarımızın faydalanması gerekmektedir. Onun için bu programların çok önemi var. Turizm desteklerinde kamuya yüzde 75 ama özel sektöre yüzde 25 gibi bir hibe var. Bunların kalkmasını istiyoruz." diye konuştu.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliğinde Afşin Kaymakamlığı Konferans salonunda düzenlenen toplantıda, kar amacı güden kuruluşlara, "Sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi ve yenilikçilik, turizm altyapının geliştirilmesi, küçük ölçekli altyapı, seracılığın geliştirilmesi ve mali destek programları" anlatıldı.

Programın toplam bütçesinin 30 milyon lira olduğunu kaydeden DOĞAKA Görevlisi İbrahim Yaşar, program için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 15 milyon lira olduğunu ve proje başına asgari 50 bin lira, azami 500 bin lira destek sağlanacağını kaydetti.

Toplantıya, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Rıdvan Tuncer, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruşları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.