Gaziantep İhracatta İddialı
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu: "Atılım yılı ilan ettiğimiz 2017'nin ikinci yarısında ihracatta şahlanan ve daha da güçlenen bir Gaziantep göreceğiz." dedi.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli ve beraberindeki heyet, GTB Başkanı Tiryakioğlu'nu ziyaret etti.

Tiryakioğlu, ziyarette GTB'nin çalışmaları, projeleri ve Gaziantep ekonomisi hakkında bilgi verdi.

GTB'nin vizyon projeleri arasında yer alan Et Borsasında artık sona yaklaştıklarını belirten Tiryakioğlu, yaklaşık 32 bin metrekare üzerine kurulacak alanın inşaatı için ihale sürecini tamamladıklarını kaydetti.

Gaziantep ve bölge tarımını yakından ilgilendiren Hububat Emtia Merkezi için de çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktaran Tiryakioğlu, 855 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek merkezde, üreticiler ve tüccarlar için 300 bin tonluk kapasiteye sahip lisanslı depoların yer alacağını belirtti.

Tiryakioğlu, Gaziantep'in 2017 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 1,6 artışla 3 milyar 187 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini anımsatarak, yaşanan bölgesel sorunlara rağmen Gaziantep'in istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü vurguladı.

Gaziantep'in en fazla ihracat yapan iller arasında 5'inci sıradaki yerini koruduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, şunları kaydetti: "Atılım yılı ilan ettiğimiz 2017'nin ikinci yarısında ihracatta şahlanan ve daha da güçlenen bir Gaziantep göreceğiz. İleriye dönük beklentilerimiz ve hedeflerimiz hep bu yönde. Her koşulda yılmadan, yorulmadan, sürekli üreten, istihdama ve ihracata katkı sunan gazi şehrimiz bu hedeflere ulaşacak güce ve deneyime sahiptir."

KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli ise amaçlarının işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmak olduğunu bildirdi.

Gergerli, Gaziantep ekonomisinin iyi durumda olduğuna işaret ederek, "Gaziantep ihracatını, istihdamını ve üretimini artırıyor. Bunun yanı sıra yatırımlar da tüm hızıyla devam ediyor. Bunlar, ülke ekonomisi adına mutluluk verici ve moral kaynağı gelişmeler." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.