Büyükşehir Meclisi Toplandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, 2018 yılının ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dileyerek tüm meclis üyelerinin yeni yılını kutladı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde vefat eden Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Nurhak Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Per’in oturduğu masaya karanfiller bırakıldı. Meclis Başkanvekili Tanrıverdi, taziye dileklerini iletti.

Başkanvekili Tanrıverdi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilde görev yapan tüm basın mensuplarının meşakkatli bir görev yaptıklarını ifade ederek 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Başkanvekili Cemal Tanrıverdi’nin konuşmasının ardından gündem dışı gelen maddeler gündeme alındı.

Gündemin 1.maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının 2018 yılı Denetim Komisyonu Üye Seçimi İle ilgili teklifinden dolayı gizli oylama yapıldı ve Bekir Kılıç, Ayşe Kılıç, Serhat Kolukırık, Fatih Kiraz ve Haşim Kılınç Denetim Kurulu üyesi seçildiler.

Gündemin 2. maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının “İl Milli Eğitim Danışma Kurulu”nda görev yapacak Meclis Üyelerinin belirlenmesi ile ilgili teklifi açık oylama ile yapıldı ve Muharrem Erantepli ile Hasan Kekil İl Milli Eğitim Danışma Kurulu üyesi olarak seçildi.

Gündemin 3. maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Yeni Birim Kurulması ve Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4 maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesi Koçovası Mahallesi 175 ada 49 nolu parselde kayıtlı 500,00 m² tarla vasıflı taşınmazın mezarlık alanı olarak hibe talebi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5 maddesinden 8. maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesi Beyoğlu / Karapınar Mah 221 ada 1, 2, 3, 4, ve 5 nolu parseller ve 222 ada 1 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesinden 20. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 21. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında Protokol yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 22. Maddesinden 32. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 33. Maddesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının Elektronik Haberleşme İstasyonları yer seçim belgesi usul ve esasları yönetmeliği ve ücret tarifesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonlarına havale edildi.

Gündemin34 ve 35. Maddeleri Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 36. Maddesinden 56. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 57. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının sokağın caddeye dönüştürülmesi ve isim verilmesi teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 58. Maddesinden 62. Maddeye kadar olan teklifleri İmar ve Bayındırlık Komisyona havale edildi.

Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından meclise katılamayan üyelerin izinli sayılmasına ilişkin teklif oybirliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi bir sonraki oturumun 14 Ocak 2018 Pazar günü saat 15.00’te yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.