Çeleğen 19 Mayıs’ı Kutladı

Başkan Çeleğen yayımladığı mesajında: "Türk Milletinin yeniden ayağa kalktığı ve yedi düvele karşı vermiş olduğu destansı kahramanlığın bir dönüm noktası olan 19 Mayısı her daim akıllarımızda canlı tutmak bizlerin öncelikli vazifelerimizdendir." ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Çeleğen mesajında şunları ifade etti:  "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı bağımsızlık hareketinin milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayıldığı ve Milli mücadele sonucunda zaferle son bulduğu önemli bir gündür. Ulu Önder Atatürk'ün bağımsız Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin tesisi için başlattığı kutlu yürüyüşünün ilk ve büyük adımı 19 Mayıs'tır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadele, tarihin en ağır şartlarında elde edilen bir zaferin başlangıç adımı olmuştur. Milli mücadele ruhunu ateşleyen bu büyük adım, bizim için yalnızca tarihi bir hatıra değildir. Sonsuza kadar yaşatılması gereken bir milli duruşu ifade etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ve muasır medeniyetler yolunda ilerlemesine öncülük eden bu hamle, bugün yetişen nesiller için hayati önemini korumaktadır.

19 Mayıs, yüreği vatan ve millet sevgisi ile çarpan genç nesillerin milli mücadele ruhuna bağlılığının somut ifadesidir. Çünkü 19 Mayıs, Cumhuriyetimizi ve bağımsızlık meşalesini geleceğe taşıyacak olan gençliğe armağan edilmiştir. Şehit ve gazilerimizin, aziz milletimizin üstün fedakârlıklarıyla kurulan bu aziz devlet, gençlerimizin omuzlarında gelişmeye ve yükselmeye devam edecektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, içinde taşıdıkları bu sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı vereceklerine, ülkemizin daha güçlü ve daha güzel günlere ulaşması için ellerinden gelen azim ve gayreti göstereceklerine inancımız tamdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.