Dul ve Yetimlere Destek

Darul Eytam Vakfı tarafından Hatay'ın Reyhanlı, Yayladağı ve Kırıkhan ilçelerinde yaşayan yetimlere ve annelerine kıyafet, gıda, ayakkabı ve burs yardımı yapıldı.

Darul Eytam Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Çebi, AA muhabirine, Suriyeli yetim ve annelerinin yardımına koştuklarını söyledi.

Her ay düzenli olarak yardımların yapıldığını belirten Çebi, ''Hatay'da tespitlerimiz sonucunda yaklaşık 3 bin yetim çocuğumuzla bin 200 anneye destek oluyoruz. İstanbul'dan gönderilen yardımlarımızı Hatay'daki depomuzda tasnif ederek dernek çalışanlarımızla birlikte kardeşlerimize vakit kaybetmeden aktarıyoruz.'' dedi.

Çebi, yardım dağıtımı sırasında oldukça hassas davrandıklarının altını çizerek, şöyle konuştu: ''Her ay dernekteki arkadaşlarımızla birlikte Hatay'a geliyoruz. Onların yüzlerinin biraz olsun tebessüm edebilmesi için gayret ediyoruz. Vakfımızın binasına gelen aileler, parmak izlerini tanıtarak yardımlarını alıyorlar. Bu sayede hem karışıklık olmasını önlenmiş oluyor, hem de daha fazla kardeşimize ulaşma imkanı elde ediyoruz. Gıda, kıyafet, Kur'an-ı Kerim dağıtımlarını yaptık. En önemlisi de yetim olan çocuklarımızın eğitimlerinde kullanmaları için burs yardımında bulunuyoruz. Yardımlarımız düzenli olarak sürecektir.''

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.