KSÜ, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve İİBF’yiz Öğrenci Topluluğu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle düzenlenen programda, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri ile üniversite yönetimi ve öğrencileri bir araya geldi.

Şehit aileleri ve gazileri ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Üniversite olarak şehit yakınları ve gazilere kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Programın düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkürlerini ileten Rektör Deveci şunları söyledi: “Üniversite olarak burada bulunmaktan onur duyuyoruz ve görevimizi yapıyoruz. İnşallah bu gibi faaliyetleri devam ettirmeye çalışacağız. Bu vesileyle hem Çanakkale şehitlerimizi hem de 15 Temmuz şehitlerimizi anıyoruz. Onlar göğüslerini siper ederek tankların önüne yattılar. Bu yüzden onları da unutmak mümkün değil. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yunus Karaman ise her fırsatta şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Rektör Deveci’ye duyarlılığı için teşekkür etti. Karaman şöyle konuştu: “Her zaman söylüyoruz üniversiteler sadece bir eğitim yuvası değil, sosyal anlamda da milletin her zaman yanında olan bir kurumdur. Geçen yıl da yine şehitlerimizle alakalı üniversitemizde böyle bir program yapmıştık. Bu yıl da hem şehitlerimizi anma haftası nedeniyle hem de şehitlerimizi yâd etmek, onların ruhuna Fatiha bağışlamak amacıyla hem de aileleri bir araya getirmek maksadıyla kahvaltıda buluştuk.”

Rektör Deveci Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yunus Karaman’a günün anısına hediye verirken, Karaman’da Rektör Deveci’ye plaket takdim etti.

Dernekteki programın ardından Şeyh Adil Mezarlığı’nda bulunan Şehitlik ziyaret edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.