Sosyal Destek ve Rehberlik Merkezi Ofisi Açıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen İSKEP Proje Ofisi BEDESTEM (Sosyal Destek ve Rehberlik Merkezi) Kültür Park’ta düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan İSKEP Projesi Kilit Uzmanı Özlem Yurdanur, şunları söyledi: “Projemiz Ağustos 2014 yılında başladı ve 12 belediyemizden birisi olarak Kahramanmaraş’ımızda başlattık çalışmalarımızı. Kahramanmaraş’ımız için yaptık, şehrimizdeki vatandaşa hizmet sunabilmek için yaptık. Bu proje başlarken, ilk projenin adını koyduğumuzda İSKEP, İstihdam İçin Eğitim ve Koordinasyon adını koyduğumuzda bir şey söylemiştim. Koordinasyon işini becerebilirsek ne mutlu bize demiştim. Eğitim işi kolay, eğitim yapıyoruz bir şekilde. Salonları dolduruyoruz, insanları davet ediyoruz, topluyoruz ama koordinasyon işi çok kolay değil biliyorsunuz.”

İSKEP’i ilk duyduklarında Kahramanmaraş’a katkısı olacağını düşündükleri için programa başvurduklarını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, 2 yıl sonunda gelinen noktaya bakıldığında birçok faaliyetin gerçekleştirildiğini söyledi. Çetinkaya, şu anda proje sayesinde iş yeri açan kişiler olduğunu ifade etti. Proje kapsamında yapılacak çalışmalara Kahramanmaraş’taki kurumlardan bu güne kadar destek gördüklerini aktaran Çetinkaya, bu durumun mutluluk verici olduğunu kaydetti. Çetinkaya: “Bizim buradaki temel maksadımız dezavantajlı kişilerin Kahramanmaraş’ın dahil olduğu proje kapsamında dezavantajlı grubun önce bir tespitini yapmak, sonra bunları bir veri bankasında toplamak, sonra bunlara yönelik eğitimler yapmak ve en nihayetinde de bunlar içerisinde İSKEP kapsamında iletişim kurduğumuz, bizim faaliyetlerimize katılan dezavantajlı gruplarımızın istihdamına yönelik somut veriler almak.” şeklinde konuştu.   (M. SERHAT TOPALCA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.