Palyatif Bakım Merkezi Açıldı
Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Elbistan Devlet Hastanesinde10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi açıldı.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte daha önce fiziki yetersizlik nedeniyle açılamayan Palyatif Bakım Merkezinin hizmete açıldığını ve hasta kabulüne başlandığını belirtti.

Genel Sekreter Yancar konu hakkında şunları söyledi: “Palyatif bakım, tıbben yapılabilecek bir şey kalmamış hastalığının son döneminde olan hastaların ve yakınlarının yaşam kalitesini yükseltmek başta ağrı olmak üzere hareket kısıtlılığı, beslenme zorlukları, iletişim kısıtlılığı gibi tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılamak, hastaların son ana kadar mümkün olduğunca aktif bir yaşam sürmelerine destek olmak amacıyla hastalığın tedavisinden bağımsız olarak, hastanın ve yakınlarının daha rahat hayat sürmesine yönelik bakım süreçleridir.”

Yancar, 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezinin Elbistan Devlet Hastanesinde hizmete girmesi ile birlikte il genelinde 53 yatakla hedeflerine ulaştıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.