'16 Nisan'da Oyumuz Evet Olmalı'

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Nevzat Pakdil, Dulkadiroğlu Mahallesi Alpaslan Caddesindeki esnafları ve Sağlık Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci’yi ziyaret etti.

Sendika yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Pakdil jyaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Güçlü bir Türkiye, ekonomik bakımdan dünyanın en Büyük 10 ülkesi arasına girmek istiyorsak 16 Nisan’da oyumuz Evet olmalı.” dedi.

Cumhurbaşkalığı sistemini örnekle anlatan Pakdil şunları söyledi: “Bir otobüsü iki kişi süremez, bir maçı iki hakem yönetemez. Güçlü Türkiye olmak için yönetimde çift başlılık da olmaz. Bu yeni sistem çift başlılığı ortadan kaldıracak. Geçmişte, Cumhurbaşkanı Başbakan arasında uyumsuzluklar yaşandı. Cumhurbaşkanı, Başbakan'a Anayasa kitapçığı fırlattı. Türkiye ekonomik krize girdi. Bunun faturası çok ağır oldu.  Yeni sistemle bu tür krizler bitecek, ülkede ekonomik krizler son bulacak. Siz bir dükkânı iki kişi yönetseniz biri veresiye verelim derken biri vermeyelim derse bu dükkânda sorunlar çıkmış olacak. Biz Anayasa değişikliği ile bu sorunu ortadan kaldırmış olacağız.”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin Ülkeye neler kazandıracağını anlatan Pakdil şunları ifade etti: “Şu anda kullandığımız Anayasa 1982 yılındaki darbe Anayasası. O zamanki durumlarda kabul ettirildi.  Mevcut hükümet sisteminde Başbakan hariç bütün Bakanların dışarıdan atanmasına engel yok. Milletimizi daha güçlü kılmak için çalışıyoruz. Bütün amacımız bu memlekete hizmet etmektir. Bu zamana kadar bizlere hep destek verdiniz. Bu destekleriniz için teşekkür ederiz. Ülkemizde AK Parti iktidara geldiğinde birçok engellerle karşı karşıya kaldı. Örnek verecek olursak, YÖK bir kat sayı uyguluyor. Birileri az ders görüyor ama puanları eksiden başlıyor. Bunun için davalar açılıyor. Biz mağdur olduk diye, YÖK’ü mahkemeye veriyorlar, bir üst mahkemeye gidiyor. Danıştay diyorki dava açanlara YÖK özel bir kuruluştur. YÖK’ün aldığı kararlara karışamayız diyor. Buraya kadar normal gözüküyor ama gel zaman git zaman YÖK'ün kadroları değişiyor ve karar alıyor bu kat sayıyı daha makul yapılıyor. Tekrar birileri dava açıyor. Bu davayı biz görüşemeyiz bununla bizim ilgimiz yoktur diyen Danıştay, bu sefer oturup karar alıyor. Yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bazı olaylarda da aynı 3 ay önce verdiği kararı 3 sonra değiştiriyor. İşte Türkiye bu yüzden Anayasa değişikliğine gidiyor. Biz bu yüzden Anayasa değişikliğine Evet diyoruz. Tabi Türkiye 80 milyonluk büyük bir ülke.  50 Milyon seçmeni olan bir ülke. Burada bir sonuç çıkacak. Biz milletimizin vereceği her türlü karara saygılıyız. Evet, veya hayır çıkacak biz vatandaşlarımızın düşüncelerine saygılıyız. Bu millet büyük bir millet, asil bir millet, ülkemiz için gerekeni yapacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.