Yetenek Taraması Kahramanmaraş’ta Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 81 ilde hayata geçirilen “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projes” Kahramanmaraş’ta başladı. 

Merkez Spor Salonu’na kurulan 2 parkurda, ilkokul 3. sınıf öğrencileri okullarından servisler ile alınıp salona getiriliyor bir dizi sportif teste tabi tutuluyor. Online sistemde tüm Türkiye’deki bilgiler merkezde toplanıyor. Proje kapsamında ilk teste Onikişubat Ayşe Gümüşer İlkokulu 3. sınıf öğrencileri katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı taramalar öncesi ekipmanları test etti. Kabakcı burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığımız 81 ilde başlattığı Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesini bu gün burada başlatıyoruz. Daha önceki yıllarda bizler okullarımızda on binlerce çocuğumuza tarama gerçekleştirmiştik. Yapılan bu taramalar çok verimli olmuş, birçok performans sporcusu çıkarmıştık. Geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımızı hem spora yönlendirmek hem de yeteneklerini keşfetmek adına önemli bir çalışma. Çünkü bizim çocuklarımız yetenekli bu yavrularımızı spora kazandırmak adına çok profesyonel elektronik cihazlar istasyonlarda uzman antrenörlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimiz çocukların esneklik, dayanıklılık, kuvvet ve patlayıcı güç gibi ölçümler yapıyor. İnşallah Milli takımlarımıza, branşların alt yapısına geleceğin şampiyon sporcularını buradan çıkacaktır.”

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsımda 2017-2018 eğitim öğretim yılında okullar kapanana kadar 2 bin 500 ilk okul 3. sınıf öğrencisi taramadan geçirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.