Altı İlde Sahte Reçete Operasyonu

Kahramanmaraş Gündem

Sahte reçete ile yüksek maliyetli ilaçların yurt dışına gönderildiği iddiasıyla aralarında Kahramanmaraş’ın da bulunduğu 6 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, yüksek maliyetli ilaçların sahte reçeteler kullanılarak usulsüz şekilde temin edilip yurt dışına gönderildiği iddiasıyla aralarında Kahramanmaraş’ın da bulunduğu 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan bazı ilaçların sahte reçeteler aracılığıyla temin edildiği belirlendi.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, kanser, organ nakli, ALS, diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan yüksek maliyetli ilaçların, ecza depoları ve ilaç firmalarından usulsüz yöntemlerle alınarak stoklandığı tespit edildi.

Elde edilen bulgular doğrultusunda ilaçların daha sonra kuryeler aracılığıyla sevk edildiği, eczacı kimlik ve yetkilerinin kullanılması suretiyle havalimanları ile çeşitli kargo şirketleri üzerinden kayıt dışı olarak yurt dışına gönderildiği belirlendi.

Çalışmalarını derinleştiren ekipler, şüphelilerin kimlik ve adres bilgilerini tespit ederek İstanbul merkezli Ankara, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak’ta eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında eczacılık sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtilen 19 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan arama ve incelemelerde çok sayıda dijital materyal ve belgeye el konulduğu öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ ECZACILAR ODASI’NDAN SAHTE REÇETE OPERASYONU HABERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Ebru Kaya, 24 Haziran 2026 tarihinde yayımlanan “Sahte reçete operasyonu Kahramanmaraş’a da uzandı: 19 eczacı gözaltında” başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Başkan Kaya, söz konusu haberde operasyon kapsamında Kahramanmaraş’ta da eczacıların gözaltına alındığı yönünde bir algı oluşturulduğunu belirterek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma gereği duyduklarını ifade etti.

Kahramanmaraş ilinde faaliyet gösteren eczacılar arasında söz konusu operasyon kapsamında gözaltına alınan herhangi bir eczacının bulunmadığını vurgulayan Kaya, haberle birlikte ilde görev yapan eczacıların haksız şekilde zan altında kalabildiğini ve mesleki itibarlarının zarar görebildiğini söyledi.

Eczacılık mesleğinin toplum sağlığının korunmasında kritik rol üstlenen, etik değerlere ve yasal sorumluluklara bağlı olarak yürütülen bir sağlık hizmeti olduğuna dikkat çeken Kaya, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Kaya, açıklamasının sonunda Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren eczacılar arasında operasyon kapsamında gözaltına alınan herhangi bir eczacının bulunmadığını yineleyerek, kamuoyunun bilgisine sundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.