Bertiz’e 13 Milyonluk Yatırım

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ile bölge muhtarlarının yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Güngör, Bertiz bölgesinin il ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Başkan Hayrettin Güngör: “Bertiz Bölgesi, doğası ve klimasıyla şehrimizin önemli üretim merkezlerinden. Kabarcık ve Mahrabaşı üzümleri, sucuk, samsa, bastık ve pekmez bu bölgenin önemli bir değeri. Bölgedeki hemşerilerime, çiftçimize bereket diliyorum. Bu üretim bizim için önemli bir güç. Pandemide bunu gördük. Zaman zaman şehirlere giriş çıkışlar yasaklandı. Kahramanmaraşımızda ürün noktasında hiçbir sıkıntı yaşanmadı.” diye konuştu.

Bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bilgileri paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu bölgede 24 mahallemiz bulunuyor. Bugüne kadar gerek ulaşım ve alt yapı gerekse tarımsal destek alanlarında 13 Milyon TL’lik yatırımımız oldu. Bölgeye ulaşım sağlayan arterlerde genişletme ve sathi kaplama çalışmaları gerçekleştirdik. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.” dedi.

Bölgedeki muhtarlara Yedikuyular Kayak Merkezi’nde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Güngör: “Bölgenin önemli bir değeri Yedikuyular’da önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bölgede ilk kez bu sezonda konaklama imkanı sağlamış olacağız. 25 bungalov ev ve bedesten inşaatı sürüyor. Aynı zamanda altyapı ve yol genişletme çalışmalarımız da devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, muhtarlarla gerçekleştirilen toplantının ardından bölgede ziyaretlerine devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.