KİPAŞ’ta Parayla Değil Puanla

KİPAŞ Eğitim Kurumları Yöneticilerinden Mehmet Işık, toplantıyı basın mensuplarıyla tanışmak ve fikir alışverişinde bulunmak için düzenlediklerini ifade etti.

Fabrikaların ekonomik anlamda kente değer kattığı gibi eğitim kurumlarının da kültür ve eğitim alanında Kahramanmaraş’a önemli gelir getirdiğine vurgu yapan Işık, aynı zamanda KİPAŞ eğitim kurumlarının özel üniversitelerle hiçbir anlaşması olmadığını kaydetti. KİPAŞ okullarından mezun olan öğrencilerin devlet üniversitelerini tercih ettiğini aktaran Işık, eğitim kurumlarının durumu iyi olmayan zeki öğrencilerin Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde okuması amacıyla kurulduğunun altını çizdi.

KİPAŞ Eğitim Kurumları Yöneticilerinden Mehmet Işık şunları dile getirdi: “KİPAŞ Eğitim Kurumları, KİPAŞ Holding bünyesindeki bir kurum ama holdingin içerisinde kâr amacı gütmeyen bir kurum. Toplamda bin 100 öğrencimiz var ve bunun yüzde 40’ı burslu. Yani dışarıdan KİPAŞ eğitim kurumları ticari bir kurummuş gibi algılanabilir, böyle bir yanlış algı var. Misyon ve vizyonumuz belli, Hanifi Bey’in yaklaşımı da belli. İfadesi şu; ‘Benim eğitim kurumundan para kazanmaya ihtiyacım yok. Buradaki öğrencilerden başarılı insanlar yetiştirirsek Maraş’a hizmet edersek ülkeye hizmet etmiş oluruz. Ve bunun hayrı bana yeter.’ Bu çok önemli bir ifade.”  

KİPAŞ Eğitim Kurumları gibi okulların çoğalmasını istediğini belirten Anaokulu Müdürü Ergün Kozandığı şunları söyledi: “KİPAŞ eğitim kurumları özel bir okul ama inanın burasının ticari bir kaygısı yok. Bu okul para kazansın derdimiz yok. Kurucumuzun talimatı doğrultusunda şehrin başarılı ama böyle bir okulda okuma imkanı bulamayacak olan çocuklarına çağın gereklerine uygun eğitim öğretim uygulamak. Bizim derdimiz eğitim, başka hiçbir derdimiz yok.”

Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Güreşçioğlu yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “lise olarak12 öğrenci ile başlamıştık bu yola şu an 350 öğrencimiz var. Fen lisesinde 185 öğrenci bulunmakta. Bu öğrencilerimizin sadece 15 tanesi ücretli okuyor diğer hepsi burslu okuyor. Bu bursları da öğrencinin başarı durumuna ve ailenin durumuna göre veriyoruz. TEOG sonucuna göre bir taban puanımız var. Geçen sen fen lisemizin taban puanı 486 idi. 486 ve üstü olan öğrencileri fen lisesini aldık. 493 ve üstünü yüzde 100 burslu aldık. Bu desteğin kaynağı holding, bize bu desteği verdiği için biz bu kadar rahat davranıyoruz. Anadolu lisesi için de bir taban puanımız var. Yani şu yok burada, özel okul ücretini veririm ben öğrencimi okuturum. Bu mantık KİPAŞ eğitim kurumları için geçerli değil.

“PUANLA MI ALIYORSUNUZ, HOCAM PARAYLA DEĞİL Mİ?”

Kayıt için geliyorlar, ben müdür olarak öğrenci velisine sorduğum TEOG puanının nedir? Veli şaşırıyor çünkü diğer okullar direk ücrete baktıkları için puanla mı alıyorsunuz, hocam parayla değil mi lafını duyuyorum. Evet, puanla, parayla değil. Bu da niteliği artırıyor. Mezunlarımız hep çok iyi yerleri kazanmıştır. Geçen yıl 18 tane tıp fakültesini kazanan öğrencimiz var, hukuk var biz her türlü öğrenciyi hazırlamakla mükellefiz. Kurucumuzun bir lafı var, KİPAŞ’tan mezun olan öğrenci iyi üniversitelere gitsin, dönsün gelsin, işi hazır Maraş’a hizmet etsin.”  

“BİZDE BAŞARI BURSU VE İHTİYAÇ BURSU VAR”

Kipaş Eğitim Kurumları Ortaokul Yöneticisi Mücahit Dağdelen konuşmasında şunları dile getirdi: “Bizde başarı bursu ve ihtiyaç bursu var. KİPAŞ Ortaokulu ve Fen-Anadolu Lisesinde öğrencilerimiz burslu olarak okutuluyor. İhtiyaç bursu, 700 puan üzerinden 650-660 puana kadar olan öğrenciler yaklaşık 150-200 civarında oluyor, bu öğrencilere ve ailelerine ihtiyaç bursuna başvuru hakkı tanıyoruz. Bu ailelerimizden maddi durumu iyi olmayan ailelerimiz bizlere gelir durumunu bildiriyorlar. Eğer çocuğunu okulumuzda okutacak maddi güce sahip değilse ihtiyaç bursu şeklinde burslandırılıyor. Ve ortaokul bitene kadar devam eden bir burs. Öğrencide akademik anlamda ciddi bir düşüş yoksa veya disiplin suçu gibi herhangi bir durum söz konusu değilse bu burs devam ediyor. Hatta 8. Sınıfa gelindiğinde deneme sınavlarına veya lise geçiş sınavına göre tekrar bir burslandırma yapıp Fen lisemizde veya Anadolu Lisemizde kendi öğrencilerimizi alıp oraya dahil ediyoruz. Ortaokul anlamında ifade ediyorum, yaklaşık yüzde 30-35 oranında burslu öğrencilerimiz var.” (M. SERHAT TOPALCA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Enes TÜRKMEN 5 yıl önce

Sınavı razi zordu

Avatar
Esma Bozdere 4 yıl önce

Neden başvuru ya pılamıyor yaaa.