İstişare Kurulu Toplandı

Toplantıda,  şehrin yatırım ve üretim bakımından sektörel sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Toplantıda, Kahramanmaraş’ın makro sorunları masaya yatırıldı. Sanayicilerin ve tacirlerin yaşadığı problemler ve çözüm yolları değerlendirilirken, yatırım ortamının iyileştirilmesi için yatırımın önündeki engellerle ilgili çalışmaların yapılması ve organize sanayi bölgelerinin durumu konularında istişarelerde bulunuldu. 

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç ve Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden Serdar Zabun, M. Hanefi Öksüz, Şahin Balcıoğlu, Ashabil Tanrıverdi, Abdulkadir Kurtul, Mehmet S. Kanbur, Abdullah Çinkay ve Mehmet Parlakyiğit katıldı.

Yüksek İstişare Kurulu nedir?

Yüksek İstişare Kurulu, çalışma esasları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından oluşturulan, oda ve borsalara Kanunla verilen görevler hakkında çalışmalar yapmak, görüş ve öneriler oluşturmak, oluşturulan görüş ve önerileri yönetim kuruluna sunmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere yönetim kurulu tarafından havale edilen konular ile kurul üyelerinin önerdikleri ya da ilgili kuruluşlardan intikal eden konuları değerlendirerek görüş oluşturmak, bu konularda raporlar hazırlamak, oda ve borsa bölgesinde ticari, sınai, ekonomik gelişmeleri izlemek, ekonomik, ticari ve sınai kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak gibi amaçlarla oluşturulan istişare kuruludur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.