KVKK Semineri Düzenlendi

Akdeniz İşletmeler Ağı Projesi ve Kahramanmaraş TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminerde, Kişisel Verileri Koruma Kanun’un amacı, Kanun kapsamında şirketlerin yapması gerekenler, kanuna uymamanın yaptırımları, kişisel verilerin işlenme şartları, veri sorumluları sicili hakkında detaylı bilgiler verildi. 

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Aykut Balcıoğlu’nun yaptığı konuşmada, ihracatta, sanayide, üretimde, istihdamda marka bir şehir olan Kahramanmaraş'ı daha da ileri götürmek amacıyla bu programları düzenlediklerini söyledi. Balcıoğlu, şöyle konuştu: Satış, pazarlama, üretim ve kalite yönetimi, bilişim, yönetim ve kişisel gelişim, finans ve insan kaynakları ana başlıklarında düzenlenecek olan toplamda 30'a yakın eğitim serisi gerçekleştireceğiz. Bu eğitimleri gerçekleştirirken amacımız şehrimizin sanayi ve ticarette hali hazırda sahip olduğu değerlerini daha üst seviyelere taşımak ve üretilen katma değeri yükseltmek.” 

Seminere konuşmacı olarak katılan Av. İbrahim Kürşat Doğan, Kanun’un amacının, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek olduğunu vurguladı.

Doğan, Kanun hükümlerinin, kişisel verileri işlenen gerçek kişiler ile bu verileri tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işleyen gerçek ve tüzel kişiler hakkında uygulanacağının altını çizdi.

Kanunun yayımlanmasından sonra geçen sürede KVKK yanında, konuyla ilgili 3 ayrı yönetmelik yayımlandığını hatırlatana Doğan, Kişisel Verileri Koruma Kurulu oluşturulduğunu ve bunun gereği olarak şirketlerin kanun kapsamında çalışma yapma mecburiyeti doğduğunu belirtti. Doğan, aynı zamanda şirketlerin özellikle önlem alma, kişisel verilerin korunması ve gizlilik politikası oluşturma, işyeri çalışanlarından muvafakatname alma, işyerinde bir veri sorumlusu tayini ve bunu veri sorumluları siciline kayıt gibi birtakım sorumluluklarının söz konusu olduğunu hatırlattı.

Seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.