Atatürk İlçelerde Anıldı

Afşin Hükümet Konağında düzenlenen törende, Kaymakam Ali Edip Budan, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Siren sesiyle birlikte saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Anma törenine, Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen programla devam edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan sosyal bilgiler öğretmeni İlker Kaya, Atatürk'ün hayatı, mücadelesi ve millete kazandırdıklarının doğru anlaşılması bakımından, 10 Kasım’ın öneminin büyük olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan “Fotoğraflarla Atatürk” konulu slayt izletildi ve öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildi.

Program, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, ödüllerin verilmesiyle son buldu.

ANDIRIN

Andırın'da, Atatürk Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende, Andırın Kaymakamı Haluk Koç, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Onur Kaymak ve Belediye Başkanı Baki Tezcan, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Siren sesiyle saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Şehit Mustafa Gökçeli Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonunda program düzenlendi.

Okulun tarih öğretmeni Servet Türkmen, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Atatürk'ün hayatı ile ilgili slayt gösteriminin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo sunuldu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Daha sonra resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Koç, Belediye Başkanı Tezcan ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Onur Kaymak tarafından verildi.

ELBİSTAN

Elbistan ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kaymakam Tuncay Akkoyun ve Belediye Başkan Vekili Ali Murat Duran, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Siren sesiyle birlikte saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anma törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki programla devam edildi.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.