Belediye Kanunu ve Yönetmelik Anlatıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde Belediye Meclis Üyelerine yönelik eğitim semineri gerçekleştirdi. İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir Tekin tarafından verilen eğitimlerde Belediye Kanunu ve Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği üzerinde duruldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, toplumun Büyükşehir Belediyesinden beklentilerinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Keleş şu şekilde konuştu: “Toplumun tüm kesimlerinin beklentileri belediyemizden yüksek. Ancak takdir edersiniz kamu mevzuatı çerçevesinde hem bu eğitimlerin bu çalışmaların yürütülmesi gerekiyor hem de aktif hizmet vermemiz gerekiyor. Diğer kamu kurumlarına göre çok daha hızlı çalışması çok daha hızlı karar alması gereken hızlı çözüm üretmesi gereken bir organ belediye meclisi. Belediyemizde düzenlenen ve çok yakında ilçe belediyelerimizi de dahil edeceğimiz bu tür eğitimlerin yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum.”

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir Tekin, belediye meclis üyelerine belediyelerin organlarından başlamak üzere belediye mevzuatına kadar birçok konuda bilgi verdi, belediye meclisinin görev, yetki ve sorumlulukları üzerine konuştu. İç Denetim Birim Başkanı Tekin, seminerin sonunda kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Eğitim seminerinin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, İç Denetim Birimi Başkanı Tekin’e Maraş işi Bakır Tabak hediye ederek verdiği seminerden dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.