En Kaliteli Zeytin Yağı Seçiliyor
25 Şubat’a kadar başvurulabilecek yarışmaya, her yıl çok sayıda marka kalitesini tescilletmek için katılım sağlıyor.

Zeytindostu Derneği’nin düzenlediği ve gelenekselleşen Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması’nın bu yıl 9.’su düzenleniyor. Pek çok zeytinyağı markasının pazarlama faaliyetlerinde kalitelerine referans olarak gösterdiği yarışmaya başvurular 25 Şubat 2016 tarihine kadar Zeytindostu Derneğine yapılabilecek.

Temel kalite ve saflık analizleri alanlarında akretide olan Aydın Ticaret Borsası Laboratuarında analizleri yapılan numuneler, kimyasal analizlerde başarılı olmaları halinde duyusal analize tabi tutulacaklar. 

Duyusal ve kimyasal analiz sonuçlarına göre kusursuz numuneler altın, gümüş, bronz şeklinde ödüllendirilecek.  Yarışma sonunda kalitesi tescillenen markalar, 2 Nisan 2016’da Burhaniye’de görkemli bir gecede ödüllerini alacak.

Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışması’nın kalitesini tescilletmek isteyen markalar için bir fırsat olduğunu dile getiren Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, kalitesine güvenen tüm zeytinyağı firmalarını yarışmaya katılmaya çağırdı. İlk yarışmadan bugüne kadar hem coğrafi anlamda hem de nicelik açısından katılımın arttığını vurgulayan Tatlı şunları söyledi: “Bu yarışmadan ödül alan markalarımızın hem yurtiçinde hem de yurtdışında yaptıkları pazarlama faaliyetlerinde ve tanıtımlarda Zeytindostu Derneği’nin yarışmasından kalite ödüllü olduklarını referans olarak kullandıklarına şahit oluyoruz. Bu hem numune alma, hem değerlendirme hem de bandrol verme süreçlerinde titiz ve akredite kurumlarla yaptığımız ciddi çalışmanın sonucunda gelen bir başarıdır. Ülkemizde kuzeyden, güneye, batıdan doğuya kadar çok kaliteli zeytinyağları üretiliyor. Önceki yıllarda ödüllerin dağılımına baktığımızda zaten bölgesel bir çeşitlilik kendini gösteriyor.”

Yarışma ile detaylı bilgi zeytindostu.org.tr  web sitesinden edinilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.