İtfaiye Erleri Eğitimde
Merkez ve ilçelerde 24/48 esasına göre, 24 saat hizmet veren personelin tamamı, rutin olarak mesleki yeterlilik, iş sağlığı ve iş güvenliği alanında teorik ve pratik eğitimlerden geçtikten sonra yazılı ve uygulamalı sınavlara tabi tutuluyor.

İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Halkımıza, en üst düzeyde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Periyodik olarak yaptığımız eğitim ve sınavlarla, araç, ekipman ve personelimizin adeta röntgenini çekiyoruz. Ağırlık vermemiz gereken noktaları tespit ederek, buraya yoğunlaşıyoruz. İsteğimiz, personelimizin bilgi ve beceri seviyesini yüksek tutmak, her arkadaşımızın lider karakterine sahip olmasını sağlamak, olay yerindeki farklı durumlara, her ayrıntıya anında ve doğru müdahale edecek seviyeye ulaştırmaktır. Bu açıdan, örneği İzmit ve Konya’da bulunan,  ilimizde kurduğumuz, İtfaiye Eğitimi Merkezi’nde, Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği içinde profesyonel itfaiyeci yetiştirmeye yönelik eğitimler önemli işlev görüyor.”

Küçükönder, Büyükşehir İtfaiyesi’nin Karacasu’da bulunan eğitim ve uygulama merkezinin, Kahramanmaraş İtfaiye teşkilatının yanı sıra, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu illerinin itfaiye personeline de hitap ettiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.