KSÜ’de Bahaettin Karakoç Anıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu tarafından Türk edebiyatında ‘Dede Korkut’ ve ‘Beyaz Kartal’ olarak anılan Şair Bahaettin Karakoç’un vefatının 1’inci yılında “Hatıralar Işığında Bahaettin Karakoç Portresi” başlıklı şiir dinletisi ve anma programı düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Bahaettin Karakoç’un Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği Türkiye ve Türk Dünyası’na mal olmuş büyük bir şair olduğunu ifade eden Rektör Can, Karakoç’u rahmetle yâd etti.

Bahaettin Karakoç’un oğlu Eğitimci Oğuz Karakoç ise Onun evladı olmanın büyük bir onur olduğunu belirterek, bir aile babası olarak Bahaettin Karakoç’u anlattı. Babası Bahaetin Karakoç’u “her yaştan insanı çevresinde barındıran sevgi dolu bir insan” olarak tanımlayan Oğuz Karakoç, “Kimde şiir damarı görse özellikle ilgilenir, yardımını eksik etmezdi. Hayatı boyunca doğru bildiğini söylemekten çekinmedi, bizlere de doğru bildiğimizi söylemeyi öğütlerdi.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Şair Yasin Mortaş tarafından hazırlanan “Şiir Sesli Kartal Sagusu” isimli video gösterimi gerçekleştirildi. Video gösteriminin ardından Şair Yasin Mortaş, Bahaettin Karakoç’un sanat ve şiir yönüne ilişkin bilgiler verdi. Karakoç’un gençlere büyük önem verdiğinin altını çizen Mortaş, O’nun değer verdiği birçok ismin bugün Türkiye’nin önemli şairleri arasında yer aldığını söyledi.

Mortaş’ın konuşmasının ardından üniversitemiz öğrencileri tarafından Bahaettin Karakoç şiirleri dinletisi gerçekleştirildi. Program sonunda katkı sunanlara katılım belgeleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Maraş Aktif

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.