Miniklerin Peygamber Sevgisi
Yahya Kemal İlkokulu, Peygamber Efendimiz (sas)’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan 12 Rebi’ül-evvel 1437, bugün, Kandil programı düzenledi.

Yahya Kemal İlkokulu Toplantı salonunda gerçekleştirilen Mevlid Kandili programının sunuculuğunu Derya Yıldız yaptı. Program, Kur’an-ı Kerim ve Türkçe mealinin okunması ile başladı.

Mevlid Kandili kutlama programının açış konuşmasın yapan Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz şunları dile getirdi: “8 milyar insanlık alemi içerisinden Müslüman olmakla şereflendirilen 2 Milyar insanın içerisinde olmayı nasip eyleyen Rabbime çok teşekkür ederiz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)  efendimiz doğduğu andan itibaren Ümmeti için iyi dileklerde bulunmuş ve bizlerde o güzel grubun içerisindeyiz. Peygamber Efendimiz (sas)’in dünyayı teşriflerinin hicri olarak kutlanması ve bu durumun farkındalık meydana getiren orijinal bir çalışma olması ve bu çalışmanın yoğun ilgi görmesi bizleri sevindirmiştir.”

İlahiyatçı Kemal Kara, tüm insanlar için örnek olan son Peygamber Hz. Muhammed (sas) efendimizin Sünnetinin hayatımıza tatbikini örneklerle anlattı. Salâvat-ı şerife ve ilahilerin icra edildiği programda semazenlerin gösterisi de yoğun ilgi gördü.

Mevlid 1437 etkinliği kapsamında başlatılan “8 milyar salâvat-ı şerife” kampanyası okulun öğrenci ve velileri arasında yoğun ilgi gördü. Kampanya kapsamında en fazla salâvat okuyan öğrenci ve veliler çeşitli ödüller verildi. Çekilen Salâvat-ı Şerifelerin duası Yasin Kamalak tarafından yapıldı.

Program hep beraber söylenen salâvatlarla son buldu.

Maraş Aktif

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.