Mutfak Müzesinin Konuğu Gastronomi Öğrencileri

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ın Mutfak Kültürünü gelecek nesillere aktarma amacıyla oluşturduğu Mutfak Müzesi, genç şefleri misafir ederek şehrin yemek kültürünü tanıttı.

Hatay Uluçınar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Gastronomi öğrencileri, Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü öğrenmek ve farklı yemek çeşitleri gözlemlemek amacıyla Mutfak Müzesi’ni ziyaret etti.

Uygulamalı olarak Tarhana Çorbası, Etli Havuçlu Pilav ve Havuç Ekşilemesi tarifini öğrenen öğrenciler, Kahramanmaraş mutfağına hayran kaldıklarını söyledi.

Hatay Uluçınar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Kurter, ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurter, Dulkadiroğlu Belediyesi’ne ve yetkililerine teşekkür ederek şunları söyledi: “Öğrencilerimize Hatay mutfağının dışında farklı mutfakları da öğretmek amacıyla Kahramanmaraş’a güzel bir gezi düzenledik. Daha önceki ziyaretimizde Dulkadiroğlu Belediyesi yetkilileri Mutfak Müzesi’nde Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü öğrene bileceğimizi ve bize bu konuda yardımcı olacaklarını söylemişlerdi. Sağ olsunlar bugün de bu sözlerini yerine getirdiler. Öğrencilerimiz verimli bir şekilde Kahramanmaraş mutfağının özel lezzetlerini en güzel şekilde öğrendiler. Ben bu güzel sunum ve karşılama için Dulkadiroğlu Belediyesine ve yetkililerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu gibi ziyaretleri yaparak öğrencilerimize farklı mutfaklar hakkında bilgi aşılamaya devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.