Okullarda Bilinçli Tüketici Anlatıldı
Tüketici koruma haftası nedeniyle düzenlenen seminerlerde, Tüketici Hakları ile ilgili yasal bilgiler, Nasıl Bilinçli Tüketici Olunur?  Bilinçli Tüketici Kimdir? Bir Ürünü Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Alışverişlerde dikkat edilmesi gereken hususlar, Ayıplı Ürün nedir? Banka kredi kartlarını nasıl kullanmalıyız? Tüketici Hakem Heyetlerine nasıl başvuru yapılır? Ve Alo 175 Tüketici Hattı nedir? gibi konularda bilgi veriliyor.

Ticaret İl Müdürü ve İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ahmet Uçar, Raportör Durdu Güneş ve Dilek Kalkan tarafından ziyaret edilen okullarda bilgilendirme broşürleri dağıtılıyor.

Programda konuşan İl Müdürü Ahmet Uçar şunları dile getirdi: “Sevgili gençler, siz bizim geleceğimiz, umudumuz, ışığımızsınız. Şu anda yaşadığımız bu ülkeyi sizlerden ve torunlarımızdan ödünç aldığımızın bilincindeyiz. Bütün çabamız, bütün gayretimiz aldığımız bu emaneti size güzel bir şekilde bırakmak içindir. Bunun için buradayız sizlerle birlikteyiz. Sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içindeyiz. Sizlerle buluşmamıza vesile olan öncelikle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün değerli yöneticilerine ve hassaten Okul Müdürümüze ve yönetimine teşekkür ediyor, tüm çalışmalarında başarılar diliyor sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Açış konuşmasının ardından Tüketici İl Hakem Heyeti Raportörü Durdu Güneş’in sunumundan sonra Tüketici İl Hakem Heyeti Raportörü Dilek Kalkan öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. 

Program süresince ziyaret edilerek, bilgi verilen okullar şunları: 

Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu, Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu, Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi, Kadriye Çalık Anadolu Lisesi, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Toki 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit İdari Ateşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mükrime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Altınşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.