Sakın İhmal Etmeyin!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, havaların soğumaya başlaması ile birlikte ev, apartman ve işyerlerinde baca temizliğinin yapılması gerektiği yönünde uyardı.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Yangın güvenliği açısından, kış aylarına girilirken, kazan, kombi ve benzeri elektrik harici yakıtlarla çalışan ısıtıcı cihazlara ait bacaların temizliğinin yapılması son derece elzemdir. Zira, tıkalı bir baca, yangına, karbonmonoksit zehirlenmesine ve gerektiğinden daha fazla yakıt tüketimine sebep olabilir.

Bu sebeple, yetkili firmanıza temizlik yaptırıp mutlaka ‘Baca Temiz Raporu’ alınması, yılda iki kez; kışa girişte ve kış ortasında temizlik yaptırılması gerekmektedir. Bununla beraber, kazan ve kombiler kadar yemekhane bacalarının da temizliğine önem verilmelidir.”

Türkiye’de çıkan tüm yangınların yaklaşık yüzde 10’u baca kaynaklı olduğuna dikkat çekilerek, karbonmonoksit zehirlenmeleri sebebiyle, Kahramanmaraş’ta her yıl can kayıpları yaşandığı vurgulandı.

Aynı zamanda, Baca Denetim Biriminin, talep edilmesi durumunda kamu kurum ve kuruluşları ile apartman-site benzeri yerlerde ücretsiz olarak kontroller yaparak risk raporları hazırladığı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.