Güngör’den Gazilere KKTC Ziyareti Müjdesi

1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’na Kahramanmaraş’tan katılan gaziler için düzenlenen programda; Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Cihat Sezal, Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, protokol üyeleri ve gaziler de yer aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende kent protokolü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından hazırlanan madalya ve beratları 20 Kıbrıs Gazisi’ne takdim etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “İstiklal Madalyalı kahraman şehrimizde, Kıbrıs Gazilerimize Milli Mücadele Madalyası takdim edildi. Bundan onur ve gurur duyduk. Gerçekten son derece güzel bir duygu. Bizim istiklalimiz ve istikbalimizin muhafazası ve devamlılığı için Kıbrıs Barış Harekâtı şanlı tarihimizdeki çok önemli başarılardan birisidir.Şehrimizden bu mücadelede yer almış 20 gazimize de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından hazırlanan madalya ve beratları takdim ettik”

GAZİLER İÇİN KIBRIS ZİYARETİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretinin planlandığını belirten Güngör şunları dile getirdi: “Bizim daha önce bir taahhüdümüz vardı. Buradaki gazilerimiz ile Kıbrıs ziyareti gerçekleştireceğiz. Çünkü onlar Kıbrıs’ın bağımsızlığı için Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılmış, orada mücadele etmiş çok değerli büyüklerimiz. Biz onlara bir kez daha orayı göstermek, o günü hatırlatmak, o günün anısını yaşatmak istiyoruz. Onların yaptığı bu fedakârlık içerisinde bizimki çok cüzi. Tüm gazilerimize hayırlı ve uzun bir ömür diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.