Hartlap Bıçağı Dünya Markası Oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Valilik ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla yapılan girişimler sonucu 2017´de Türk Patent ve Marka Kurumunca, ‘coğrafi işaret tescil belgesi’ verilen Hartlap Bıçağı, en çok tercih edilen bıçaklar arasında başı çekiyor.

200 yıldır Kahramanmaraş’ta üretilen bıçaklar, yurt içi başta olmak üzere dünyanın her köşesine ihraç ediliyor. Üretimde çelik, tosak ağacı, boynuz, plastik ve fiber ana malzemeler kullanılarak yapılan bıçaklar arasında; kurban bıçağı, meyve bıçağı, cep bıçağı, kasap bıçağı, döner bıçağı, mutfak bıçağı gibi çeşitlerde üretimi yapılıyor.

Onikişubat İlçesi Hartlap’ta ve merkez Dulkadiroğlu ilçesinde babadan oğula aktarılarak sürdürülen üretim sayesinde yılda 5 milyon adet mutfak bıçağı yapılıyor.

Bıçakçılar Odası Başkanı Bahaeddin Çelik, “Biz 7. kuşak olarak Hartlap bıçakçılığın başladığı yer. Hartlap bıçağımız coğrafi işaretini de alan bıçakçılık 1920’lere dayanıyor. Milyonlarca bıçak yapıyoruz. Ülkemiz başta olmak tüm ülkelere gidiyor bıçağımız. Ekonomiye büyük katkımız var” dedi.  

SHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.