Şalvar Şampiyonası Basında Geniş Yer Buldu

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ETNO Spor Konfederasyonu ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle 2 Şubat 2020 tarihinde Kahramanmaraş’ta düzenlenen Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası yerel, ulusal ve uluslararası basında yer aldı.

Azerbaycan, Brezilya, Bosna-Hersek, Hindistan, Arnavutluk, Kırgızistan, Pakistan, Rusya, İtalya, İran, Kazakistan, Özbekistan, Japonya, Kanada gibi 43 farklı ülkeden 300 sporcunun katıldığı Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası 8 sıklette yapılmış, Dünya şampiyonluğunu 90 kilo sıklette güreşen Altın Kemerli Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban kazandı.

Şampiyonayla ilgili İtalya gazetelerinden biri olan II Corriere Nazionale’nin 5 Şubat 2020 tarihli haberinde izleyicilerin müsabakalara gösterdikleri yoğun ilginin etkileyici olduğu belirtilmekle birlikte organizasyondan ve sporculardan övgüyle söz edildi. Haberde şampiyonaya davet edildikleri için Federazione Italiana Kurash başkanı Avv. Vittorio Gıorgı’nin teşekkürüne ve şampiyonaya katılan İtalyan güreşçi Gabriele Galluccio’nun şu ifadelerine de yer verildi: “Başarılı bir organizasyondu. Müsabakalara katılan sporcular profesyoneldi. Seyircilerin ilgisinden dolayı çok heyecanlandığımı söylemeliyim.”

Final müsabakalarını canlı yayınla ekranlarına taşıyan TRT-SPOR, resmi web sitesinde yaptığı haberde, “Türkiye takım halinde şampiyonluğa ulaştı” ifadelerini kullandıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün şalvar güreşinde Kahramanmaraş’ın önemli yerine dair sözlerini paylaştı. Milliyet gazetesi “Şalvar Güreşi'nde dünya şampiyonu Türkiye oldu” başlığıyla verdiği haberde, başpehlivan İsmail Balaban’ın “İlk yapılan dünya şampiyonasında birincilik bana nasip oldu, ülkemi temsil ederek burada birinci oldum. Bunun için çok mutlu oldum ve birinciliğimi tüm sevenlerime ve Türkiye'ye armağan ediyorum.” sözlerine yer verdi. Anadolu Ajansı haberi “‘Sarı Fırtına’ er meydanından sonra minderde de esti” başlığıyla verirken, Sabah gazetesi “İsmail Balaban dünya şampiyonu oldu”, TGRT-Haber “Şalvar Güreşi Dünya Kupası Kahramanmaraş'ta yapıldı”, İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı “Dünya Şalvar Güreşi Şampiyonası'nda İranlı sporcular 7 madalya kazandı”, TIMETURK “Şalvar güreşi dünyaya tanıtılacak” başlıklarını kullandı.

Edirne, Antalya, Çorum, Yozgat, Samsun gibi birçok şehrin yerel basınında da yer alan Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası, Kahramanmaraş basınında da heyecanla karşılandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.