Onikişubat Belediyesi, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş ve 11 ili derinden etkileyen deprem felaketinin ardından bölgeye desteğini sürdüren Türkiye Down Sendromu Derneği ve Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği ile önemli bir işbirliğine imza attı.
İşbirliği kapsamında EXPO 2023 Sergi Alanı’ndaki Arasta Çarşısı’nda Geleceğe +1 Akademisi’nin eğitim sınıfı açıldı.
Çocukların okul sonrasında da sosyal aktivitelerini sürdürecekleri atölyelerin düzenleneceği Geleceğe +1 Akademi’de, psikososyal destek, ihtiyaç halinde özel eğitim, fizyoterapi, dil konuşma terapisi ve ergoterapi gibi alanlarda danışmanlık hizmetleri sunulacak.
“KAHRAMANMARAŞ’I DAHA GÜZEL, DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT OLARAK İNŞA EDECEĞİZ”
Kahramanmaraş’ı daha güzel ve daha yaşanabilir bir kent olarak yeniden inşa edeceklerini dile getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları ifade etti: “Kahramanmaraş, istiklalin ve edebiyatın başkenti olan bir memleket. Ama bu güzel memleket, 11 ilimizle birlikte 6 Şubat’da çok elim, çok sıkıntılı bir gün yaşadı. Deprem, Kahramanmaraş’ımızda çok sayıda insanımızı, kardeşimizi aldı ve ebedi aleme götürdü. Evlerimizi yıktı, fabrikalarımızı yıktı. 12 bin 600 civarında insanımızı kaybettik. Yaklaşık 400’e yakın insanımız da maalesef kayıp. Vefat edenleri geri getirme imkânımız yok kuşkusuz ama diğer kalanlarını yapacağız inşallah.”
“ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİMİZE YÖNELİK ÇOK CİDDİ MİSYONLAR YÜKLENDİK”
engeliler ve aileleri için yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi veren Mahçiçek şöyle konuştu: “Down sendromlu çocuklarımız için yaptığımız eğitim ve rehabilitasyon merkezinin öncesinde engelli çocuklarımız için mükemmel bir tesis yaptık. 6 binası olan ve her binanın da farklı bir fonksiyonu olan tesisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teslim ettik. Projemiz hazır, otizmli çocuklarımız için de mükemmel bir tesis yapacağız inşallah. Yakın bir zamanda inşaatına başlayacağız. Onikişubat Belediyesi her şeyi önceler ama bu önceliklerin önünde eğitim vardır. 62 kırsal mahallemize ve 7 adet de merkezimize Bilgi ve Kültür Evi yaptık, yine merkezde 6 tane havuzumuzu ilçemize kazandırdık. 7 tane de yurduyla beraber okul yaptık.”
Geleceğe +1 Akademi sınıf açılışının ardından bobble şov, balon uçurma şenliği, narkotik köpek şovu, sportif etkinlikler ve çocuk oyunlarının yanı sıra özel gereksinimli bireylere çeşitli hediyeler takdim edildi.