Onikişubat’ta Kantinler Denetlendi

29 Kasım’da başlayan denetim faaliyetleri 15 Aralık’ta tamamlandı.

Onikişubat Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılan denetimlerde; işyeri açma ve çalışma ruhsat kontrolü, işyerinin hijyen şartları ve düzeni, fiyat etiketi, ürünlerin son kullanım tarihleri, aydınlatma, havalandırma, baca sistemleri, iş önlüğü, hijyen belgeleri, yasak ürünlerin satışının yapılıp yapılmadığı konularında kontroller yapılmış ve kantin işletmecileri bu konularda bilgilendirilmiştir.

31 adet kantin hakkında çeşitli eksikliklerinden dolayı gerekli uyarılar yapılarak bu eksikliklerin giderilmesi için süre tanınmıştır. Okul kantinlerinde genel olarak yasak ürüne ve son kullanma tarihi geçmiş gıda ürününe rastlanılmamıştır.”

Onikişubat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından öğrencilerin sağlığının korunması ve sağlıklı ürünlerin kullanılması için denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları dile getirdi: “Denetimleriz periyodik aralıklarla farklı iş kollarında yapılmaktadır. Bakanlığımızın koyduğu kurallar ve yönetmelik çerçevesinde Zabıta ekiplerimiz görevlerini ifa etmektedirler. Sağlığımızın her şeyden önce geldiğini bilerek hareket edilmesini temenni ediyorum. Bazı işyerleri bunu hakkıyla yaparken bazı işyerlerinde eksikler görüyoruz. Yönetmelik gereği uygun yaptırımlar ve uyarılar işyeri sahiplerine yapılmaktadır. Kimi zaman darılmalar ve küsmeler olsa da gereği neyse onu yapmaya devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.