Kongre mi Komedi mi?

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri 14. Olağan Kongresinde, divan başkanının delege olmadığı için görev yapamayacağı, dolayısıyla kongrenin iptal edilmesi gerektiği iddia edildi. A. Baki Kale’nin listesinde yer alan delegelerinden bazılarının resmi olarak kabul edilmeyeceği ileri sürüldü.

Seçimin en önemli noktası ise ASKF Başkanlığı için aday olan A. Baki Kale’nin bir amatör spor kulübünde yönetim kurulu üyesi, disiplin kurulu üyesi gibi üst düzey görevi olmadığı için aday olamayacağı savunuldu, ardından Kale’nin adaylığı geçersiz sayıldı.

ASKF’nin mevcut Başkanı Ergün Önal’ın kendi ifadesiyle ‘nezaketen’ delege kartı çıkarttırılarak verilen Akif Arslan’ın daha sonra sunulan önerge ile delege olmadığı ve seçimlere katılamayacağının beyan edilmesi dikkat çekti.

Yine verilen önerge ile seçme ve seçilme hakkı bulunmadığı belirtilen Akif Arslan’ın, divana sık sık yaptığı itirazlar gözden kaçmayan bir diğer nokta oldu. Divan başkanı olarak seçilen Ahmet Kolutek’in delege olmadığı için divanda yer alamayacağını savunan Akif Arslan, buna karşı çıkarak kongrenin geçersiz olduğunu ileri sürdü ve konuyu mahkemeye taşıyacağını söyleyerek salonu terk etti.

Öte yandan, Başkan Ergün Önal kendi destekçilerinden bazılarının Akif Arslan’a ve diğer rakiplerine tepki göstermesine ve cevap vermesine karşı çıkarak kimsenin müdahil olmamasını istedi.

ASKF Başkanlığı için aday olan A. Baki Kale’nin adaylığının düşürülmesinin ardından Ergün Önal tek liste ile seçime gitti. Divana verilen teklif ile seçimin oy kullanmak yerine el kaldırmak suretiyle yapılması istendi. Ardından salondakilerin kabul etmesiyle Ergün Önal yeniden Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Başkanı oldu.

Kongre sonunda akıllarda kalan sorular ise;

Akif Arslan neden delege kabul edilmedi? Divan Başkanının delege olmaması kongreyi geçersiz kılar mı? Önal’ın rakipleri ifade ettikleri gibi konuyu mahkemeye taşıyacak mı?  Kongre iptal edilir mi? Rakiplerin iddia ettiği üzere delege listesinin Ergün Önal tarafından kendilerine verilmemesi, kongre sırasında yaşanan A. Baki Kale’nin adaylığının geçersiz olmasının bilinmemesine bir sebep sayılabilir mi? Akif Arslan delege değilse neden delege kartı çıkartıldı? Profesyonel kuruluşlarda nezaketin, duygunun yeri var mı? Akif Arslan delege olmadığını bilmiyor muydu? A. Baki Kale mevcut şartlarda seçme ve seçilme hakkının olmadığını bilmiyor muydu? Akif Arslan, Divan Başkanı Ahmet Kolutek’in söz konusu görevi yapamayacağını niçin divan kurulu seçilirken söylemedi? Ergün Önal, A. Baki Kale’ye aday olamayacağını niçin daha önce söylemedi? Böyle davranarak kongrede gerilimli anların yaşanmasına sebep olmuş sayılmaz mı? Federasyona verilmesi gereken aidatların geç verilmesi nedeniyle bazı kulüplerin seçime katılamadığı, bazı kulüplerin geç vermesine rağmen katıldığı yönündeki iddialar doğru mu? (M .SERHAT TOPALCA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.