Öğrenciler İçin Bahar Şenliği
Onikişubat Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören üniversite öğrencilerine Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bahar şenliği düzenlendi.

Fakülte binası önünde gerçekleştirilen programda, Kutlu Doğum Haftası’nın manevi atmosferi altında bir araya gelen öğrencilere, çeşitli ikramlarda bulunuldu. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Fakülte Dekanları ve akademisyenlerin de katıldığı etkinlikte konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, üniversite öğrencileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olmasına rağmen İlahiyat Fakültesi öğrencilerine ayrı bir muhabbet duyduğunu dile getiren Başkan Mahçiçek, Peygamber Efendimizin hadislerinden örnekler vererek, gençlere tavsiyelerde bulundu. Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Ben İmam Hatip mezunuyum ama maalesef İlahiyat mezunu değilim. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. Dolayısıyla İlahiyat Fakültesi mezunu olamadığım için bir kısım eksiklerimiz olabilir. Ama 2 hadis var ki, bunları sizlere okumadan geçemeyeceği. Peygamber efendimiz, ‘Rabbim beni terbiye ettirdi, edeplendirdi. Ne kadar güzel yaptı’ diyor. Bir başka Hadisi Şerifinde ‘Ben en güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ diyor. Bizler de, sizlerde inşallah bu 2 güzel Hadisi Şerif mucibince hem edep bakımından, hem de ahlak bakımından güzel insanlar oluruz diye dua ediyorum.”

Onikişubat Belediyesi olarak bilim insanlarını ve üniversiteyi önemsediklerini ifade eden Mahçiçek şu şekilde konuştu: “İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve hocaları, üniversitemizin tüm öğrenci ve hocaları Onikişubat Belediyemiz açısından çok önemlidirler, değerlidirler. Çünkü bu ülkenin nitelikli insanlara ihtiyacı var. Nitelikli insanlar, bilim insanları, araştırmacı insanlar ve ülkeyi geleceğe taşıyacak insanlar da, buralardaki ilim müesseselerinden yetişir. Dolayısıyla biz sizlere küçük de olsa, az da olsa hizmet edebilirsek kendimizi mutlu addederiz. Ben bütün öğrenci kardeşlerime yürekten başarılar diliyorum. Cenabı hak hepimizi, bu Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Kainatın Efendisine, Hz Peygamberimize hakiki ümmet olan kullarından eylesin diye dua ve temenni ederim.”

İkramlarla son bulan programın ardından Başkan Mahçiçek, Rektör Deveci ve öğretim görevlileri bir süre sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.