AKEDAŞ Çuvalladı Halk Perişan

Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle evlerinde ısıtıcı kullanan vatandaşların dondurucu kış şartlarında yaşadıkları sıkıntı tahmin bile edilemiyor.

Adıyaman, Kahramanmaraş Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Çağlayancerit ve Pazarcık’ta birçok mahallenin kesilen elektrikleri ise tahmini olarak 17 saattir devam ediyor.

Aşırı yağışlar nedeniyle elektrik direklerinde kırılmalar olmuş bu da enerjinin kesilmesine neden olmuştu.

Yaşanan bu kesintiler her ne kadar doğal sebeplerle meydana gelse de bölgemizde kış mevsiminin sert geçtiği göz önüne alındığında ilgili firmanın buna benzer sorunlara karşı son derece yetersiz olduğu ortaya çıkmış oldu.

AKEDAŞ tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ani bastıran kar nedeniyle hasarlı arızalar meydana geldiği belirtilmiş.

Aynı zamanda arızaların meydana geldiği andan itibaren ekiplerin çalışmaya başladığı ve 72 ekibin görevde olduğu ifade edilmiş.

Ani bastıran kar açıklamasıyla olayı doğal olayların haber vermeden gelmesi gibi bir anlamsızlıkla paçayı kurtarmaya çalışan ilgili firma, ilk andan itibaren arızalara müdahale etmeye başladığını ve 72 ekibin çalıştığını belirterek yoğun bir çalışma yaptığı algısı mı oluşturmaya çalışmış?

Ancak, gelen faturaları son ödeme tarihi dolduktan sonra kısa sürede kesme gibi üstün bir sorun çözme yeteneği olan firma nedense yaşanan elektrik kesintisinde neredeyse sınıfta kalmış.

Acaba aniden bastıran kış mevsimi ve onun doğal sonuçları olan kar, fırtına, sel gibi olaylara karşı AKEDAŞ hazırlık yapmadı mı?

Karın aniden bastırması diyerek suçu yağışlara mı atmaya çalışıyor?

Fatura ödemelerinde çabucak elektrik kesen firma bütün yeteneğini burada mı kullanıyor?

Daha önce hiç inceleme araştırma yapılmamış mı? Bu şekilde meydana gelecek sıkıntıda 72 ekibin yetersiz olacağı hiç hesaba katılmamış mı?

Acaba bu ekip sayısı yedekte tutulanlarla yani acil durumlarda devreye sokulacak ekiplerle beraber mi toplam sayı?

Gün içinde defalarca tahmini elektrik verilme süresi belirtilirken acaba bu tahminleri birileri kafasından mı uydurmuş? (sabah saatlerinde 15.00, daha sonra 18:00 ve en sonda ise 23.00 gibi verilecek diye vatandaşa bilgi vermek kimin fikri? Bir olayda arada bu kadar derin tutarsızlığın olması ne ile ifade edilir?)

Her ne kadar elektrik direkleri yıkılmış olsa dahi milyonlarca lira kar elde edebilen bir firmanın araç ve ekip sayısında sıkıntı yaşamaması, meydana gelen kar, sel, fırtına gibi olaylara dayanaklı bu anlarda soruna müdahale edebilecek araç bulundurmaması anlaşılabilir bir şey midir?

Kahramanmaraş’ta Türkoğlu gibi bazı bölgelere 01 şubata kadar elektrik verilemeyeceği belirtiliyor. Yaklaşık 2 gün gibi bir sürede arızanın çözülememesi ne ile açıklanabilir?

Aynı zamanda soğukların iyice bastırdığı günlerde ve pandemi gibi son derece riskli bir dönemde evlerinde ısınamayan vatandaşların bu mağduriyeti nasıl giderilecek?

Yaşlılar, çocuklar, hastalar bu soğuklara karşı nasıl dayanacak?

Kar yağışı yeniden başlar ve şiddetli olarak devam ederse ilin tamamında yaşanabilecek kesintilere nasıl müdahale edilecek?

İlgili firma böyle büyük bir sorunu hiç hesaplamamış mı?

Tropikal bir iklimde yaşamadığımız güneş gibi aşikarken bu ani(!) bastıran, fırtına, yağmur nasıl bir bahane olabilir?

Yoksa bütün suç vatandaşların mı!? Evlerinde aydınlatma için gaz lambası, mum ve diğer araçları kullanmaları, enerji için rüzgardan, güneşten mi faydalanmaları gerekiyor!?

Vatandaşlar kendilerine yedek enerji kaynakları neden oluşturmamış!? Yukarıda saydığımız kaynaklar gibi!!!

Buradan vatandaşlara seslenelim hepimizin kulağına küpe olsun: lütfen elektrik dışındaki enerji kaynaklarını da kullanıma hazır tutun, çünkü yaşadığımız bu sorunlar gösteriyor ki ani bastıran mevsim şartları karşısında ilgili kuruluşlar yetersiz kalıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.