Vakkasoğlu, Akif’i Anlattı

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Altınşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Tekir Çok Programlı Anadolu Lisesi ve 12 Şubat Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Programda Mehmet Akif Ersoy hakkında konuşan Vakkasoğlu, İstiklal Marşı’nın yazarıyla ilgili kaleme aldığı Akif Dede isimli kitabından örnekler verdi.

“Ben şairimize Akif veya Akif Bey diyemiyorum. Akif Dede demeyi tercih ediyorum. O, bizim dedemizdir. Akif Dede, anılmaya ihtiyacı olan bir insan değildir. Ahlak ve karakter bakımından zirvede yaşamış örnek bir insan olarak yaşadı ve gitti. Öbür tarafta mükafatını elbette görüyordur. Ancak bizim O’nu anlamaya ve kendimize örnek almaya ihtiyacımız var. Gençlere sesleniyorum: Akif Dedeyi örnek alsanız, dedelerinizi üçleseniz yolunuz aydınlık olacaktır.

Mehmet Akif örnektir. Örneksiz eğitim olmaz. Örnek alacağınız bir büyüğünüz olmalı yoksa boşlukta kalırsınız. Örnek alacağınız kişilerden biri de Mehmet Âkif’tir. Adam gibi adamdır, yalansız, haramsız bir hayatın sahibidir. Ahlâk ve karakter abidesidir. Şairin, adamın hasıdır, iyi bir Müslüman’ın zirvesidir. O’nu ne kadar tanıyor, ne kadar örnek alıyoruz? O’nun yüreği bize lâzım. O sizin de manevi dedeniz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.