Bilgi ve Kültür Evleri, kadınların da sosyalleşmesini ve ev ekonomilerine destek olmasını sağlıyor.
Kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşların, şehir merkezinde olduğu gibi bütün imkanlardan faydalanması amacıyla 65, ilçe merkezine ise 8 adet Bilgi ve Kültür Evi kazandıran Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gençler başta olmak üzere özellikle kadınlar için sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyecek donatılarla zenginleştirilen tesislerin en verimli şekilde kullanılmasına özen gösteriyor.
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, yaptığı çalışmalarla el emeği ile üreten kadınların ekonomi içerisinde aktif rol almasını desteklerken, sürdürülebilir kadın girişimciliğine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Onikişubat Belediyesi Bilgi ve Kültür Evleri, Halk Eğitim Merkezi ile kurulan işbirliği neticesinde kadınlar için de eğitim ve çeşitli kursların verildiği önemli bir merkez oluyor.
Hafta içi her gün, belirli program dâhilinde 15’erli gruplarla kadınlar, el işi kurslarında sim sırma, tel kırma, dantel ve kanaviçe öğrenirken, giyim kursunda ise mont, kaban, çocuk elbiseleri, sweat, eşofman gibi çeşitli kıyafetler dikiyor.
Kursiyerler, piyasanın yarı fiyatına ürettikleri bu kıyafetleri yakın çevresine ya da sosyal medya aracılığıyla satarak gelir de elde ediyor. Kurslarla sosyalleşen kadınlar, el becerilerini geliştirirken, kendilerine olan güvenlerini de artırıyor.
BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİ’NDE NELER VAR?
Onikişubat Belediyesi Bilgi ve Kültür Evleri’nde özellikle öğrencilerin gelişimine ve eğitimine destek veriliyor. Kütüphanesi, konferans salonu, derslikleri ve sosyal aktivite alanlarıyla gençlerin eğitim hayatlarına büyük katkısı olan Bilgi ve Kültür Evleri’nde; değerler eğitimi, kişisel gelişim ve kültürel gelişime dayalı eğitsel konular tema ediniliyor.
Derslikler, atölyeler, kütüphaneler ve konferans salonlarıyla Bilgi ve Kültür Evleri’nde aynı anda en az 150 öğrencinin her türlü kurstan ve sosyal aktivitelerden faydalanmasına imkân sağlanıyor.
Bilgi ve Kültür Evleri; gitar, bağlama, resim, halk oyunu kursları, akıl oyunları kapsamında; mangala, katamino, satranç, kişisel gelişim eğitimi olarak da Osmanlıca ve drama dersleri ile çocukların sosyo kültürel açıdan gelişimine, verilen hizmetle eğitim seviyesinin yükselmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda kadınlara yönelik eğitim ve çeşitli kurslar da düzenleniyor.