‘Üreticimizi, Çiftçimizi, Esnafımızı Seviyoruz’
Partisinin "Genişletilmiş 4. İl Başkanları" toplantısı için Kahramanmaraş’ ta bulanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı kuranlar, geliştirenler, yatırım yapanlar gerçekten övgüye değer. Çünkü onlar, Kahramanmaraş’ı bir sanayi üssü, bir sanayi merkezi haline dönüştürdüler. Tekstilde, bir dünya markası olan dondurmada çok önemli mesafe kat ettiler.” dedi.

Bir süre KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, sanayici ve işadamları ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra basın açıklaması yaptı.

 Kahramanmaraş’ın her alanda başarılı bir grafiği olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “KMTSO’da çok verimli bir toplantı yaptık. Başkanlarımız düşüncülerini açıkladılar, biz düşüncelerimizi açıkladık. Türkiye’nin huzura ve istikrara ihtiyacı var. Sanayici, üretici, tüccar, esnaf herkes huzurlu bir ülkede yatırım yapmak ister. Çocuğunun huzurlu bir ortamda okula gitmesini ister. Bu bağlamda biz elimizden gelen katkıyı vermeye özen gösteriyoruz.”

“SADECE DEMOKRASİLERDE MUHALEFET VARDIR”

Sorunları açık yüreklilikle dile getirmenin kendilerinin boyunlarının borcu olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bu özeni gösterirken de, varsa sorunlar o sorunları da açık yüreklilikle dile getirmek bizim temel görevlerimizden bir tanesi. Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Her ülkede iktidar vardır ama sadece demokrasilerde muhalefet vardır. Çünkü en azından bardağın boş tarafını söyleyen birilerinin olması gerekiyor. Türkiye’nin istikrarını ve huzurunu koruyarak bu konuda temel ölçütlere dikkat ederek elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ülkemizi seviyoruz. Sanayicilerimizi, üreticilerimizi, çiftçimizi, esnafımızı seviyoruz. Onlar üretim yaptıkça, istihdam yarattıkça ülkenin milli gelirine ciddi katkıda bulunuyorlar. Onları yürekten kutluyorum.”

“YENİKAPI RUHUNUN YAŞATILMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, 15 Temmuz sonrası siyasi birliktelikten iş dünyasının memnun olduğunu dile getirdi. Zabun şunları söyledi: “15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında oluşan; siyasi birliktelik ve milli mesele söz konusu olduğunda, partilerimizin tek yürek olmaları son dönemde ülkemizin en çok ihtiyacı olan tabloydu. Ve bu tablonun bugün oluşmuş olması iş dünyamızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Bizler, 15 Temmuz’dan büyük dersler çıkarılması ve Yenikapı ruhunun yaşatılması gerektiğine inanıyoruz.

Sayın Genel Başkanımızla bir araya geldiğimizde bu konuları detaylı şekilde değerlendirme fırsatımız oldu.  Kendileri bu anlamda, çok önemli bir siyasi performans sergileyerek Türkiye’nin önünün açılması ve normalleşme sürecine ciddi katkı sağladılar. Bu itibarla iş dünyamız adına bir kez daha teşekkür ediyoruz.  Hiç şüphesiz, Türkiye’nin hedeflerine ulaşması ve kalkınmasını gerçekleştirmesinin en önemli yolu huzur ve istikrardır. Türkiye, önümüzdeki dönemde, içeride ve dışarıda terör unsurlarından temizlenmiş olarak, doğu ve güneydoğu bölgeleri ile birlikte ekonomide yeni başarılar elde edecektir. Ve bu başarının en önemli aktörleri arasında yine Türk iş dünyası yer alacaktır.   Bu itibarla, siyasi partilerimizin ekonomi ve iş çevresi ile yakın temas halinde bulunmaları ve yapılan istişareler bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.”

Konuşmaların ardından KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Kemal Kılıçdaroğlu’na sim sırma işi Atatürk Portresi hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.