Eşi Çine Gitti Geri Göndermediler

Annesinin rahatsızlığı nedeniyle Urumçi'ye giden Çin uyruklu eşi Mihriban Tursun Aydın'ın 5 aydır Türkiye'ye dönüşüne izin verilmediğini iddia eden İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aydın, yetkililerden yardım istedi.

Prof. Dr. Erhan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013-2014 yıllarında Pekin'de bulunan Minzu Çin Üniversitesinde konuk öğretim üyeliği yaptığı sırada eşiyle tanıştığını ve 2013 yılında hem Çin hem de Türkiye yasalarına göre evlendiklerini söyledi.

Türkiye'ye döndükten sonra eşinin de İnönü Üniversitesinde yabancı uyruklu öğretim üyesi pozisyonunda sözleşmeli olarak çalışmaya başladığını anlatan Aydın, eşinin, annesinin rahatsızlığı nedeniyle 9 Nisan'da Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'ye gittiğini, ancak sonrasında Çin makamlarının izin verememesi nedeniyle Türkiye'ye dönemediğini iddia etti.

Aydın, mağdur durumda olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Çin'deki yetkililer eşimin çıkışını 'bugün, yarın' diyerek uzattılar, bir sebep de yok. Sürekli bize 'Siz hocasınız, güzel işler yapmışsınız, işinizi halledeceğiz, bugün, yarın...' diyerek bugünlere geldik. Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği ile iletişim halindeyim ancak henüz sonuç alamadık. Yetkililerden yardım bekliyorum."

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.