AKDO Maraş Dondurması Kullanım Hakkını Aldı

Yapılan sözleşme ile gıda kodeksine uygun, tamamen doğal süt, salep ve şekerden imal edilen kendine özgü aroması, tadı ve görselliği olan ‘Maraş Dondurması’nın bu özelliklerinin korunması hedefiyle “Maraş Dondurması” coğrafi işaretine ilişkin bu ürünü üreten, satışa sunan ya da menüsünde, kartvizitinde, ambalajında, tabelasında, ticari unvanında vb. yerlerde bu adı kullanan ya da satış, pazarlama, reklam, promosyon vb. faaliyetlerinde bu adı kullanan ve kullanmak isteyenler için bu işaretin kullanımı ile ilgili işlemlerde uygulanacak kullanım ve denetime ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Maraş Dondurması” Coğrafi İşaretini Kullanım Hakkı Verilmesi ve Denetimi Sözleşmesi imza törenine katılan Akdo Dondurma Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu Akdo belge hakkında açıklama yaptı.

Davarcıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “AKDO Dondurma Maraş dondurmasının Türk Patent Marka Kurumunun takdiri ile Tescil ettiren Ticaret ve sanayi Odası dondurmanın kalitesinin korumanın yanında, dondurma başta olmak üzere gastronomi zenginliğini turizme ve ülkemize ilimize kazandırdığı için bu belge ülkemiz için ve memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun bizde bunun Akdo Dondurma olarak gururunu yaşıyoruz.

Biliyorsunuz ki geçtiğimiz yıl içerisinde Akdo Dondurma olarak lezzetler favori ödülünü aldık. Bundan dolayı bizleri de ödüle laik gören kuruma teşekkür ederim. Sadece bununla kalmayıp Geçtiğimiz yıl içerisinde birçok fuarlarda stant alarak şehrimizi tanıtmak amaçlı girişimlerde bulunduk

Bununla birlikte yer aldığımız birçok faaliyetleri yerine getirmeye çalıştık. Çeşitli illerde şubeleşerek hem Kahramanmaraş'ta hem de Türkiye genelinde şubelerimizi ilerletmeye devam etmekteyiz. Urfa Antep adana ve büyükşehirlerde de tüm Türkiye genelinde gücümüzün yettiği yere kadar bu şekilde şubeleşerek şehrimizin adını duyurmaya devam edeceğiz. Firma olarak şubeleşmemizdeki amaç hem şehrimizi tanıtmak hem de istihdam sağlamak.”

Spora vermiş olduğu desteklerle adından söz ettiren Akdo Dondurma, Kahramanmaraşspor’a da 5 bin adet forma satın alarak başlatılan firma kampanyasında gecenin yıldızı oldu. İmza töreninde Akdo Dondurma Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu, Kahramanmaraşspor kulüp başkanına forma parasını takdim etti.

Akdo Dondurma Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu Kahramanmaraş için desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.